Het (kleinschalig) jongerenhuis is een vrij nieuwe, onbekende tak van de residentiële zorg waarbij een (echt) paar met bijstaan van een profesioneel zorgteam de zorg voor een aantal uit huis geplaatste jongeren op zich neemt. Het idee om jongeren in huis op te nemen is lang geleden geboren. We waren ons al een hele tijd bewust dat er grote aantallen jongeren zijn die niet meer thuis kunnen wonen. Op eigen benen staan, zelf vorm geven aan je leven, zelf keuzes maken, je talenten ontwikkelen, relaties aangaan, verantwoordelijkheden dragen, een rol vervullen in de samenleving; dit zou een fundamenteel recht moeten zijn voor ieder jongere. Voor een groot aantal jongeren in onze samenleving is dit slechts een wens, geen werkelijkheid.
Onze visie is om een veilig thuis aan te bieden waar de jongeren veiligheid, structuur en liefde ontvangen. Elke jongere is uniek, en dit vraagt om een unieke individuele methodische werkwijze die effectief functioneert bij de behoeften van de jongeren.
We geloven sterk in betrokkenheid en zorg op maat voor ieder jongere(n).
Onze visie is dat elke jongere zich geliefd en gesteund voelt in zijn of haar proces naar volwassenheid.
Het einddoel is dat elke jongere zich ontwikkeld tot een zelfstandige, zelfverzekerde en zelfredzame persoonlijkheid. We willen onze doelen bereiken door o.a. veel persoonlijke aandacht, duidelijke grenzen, openheid, eerlijkheid, waardering en aanmoediging.
We doen dit in samenwerking met een netwerk bestaande uit professionals en vrijwilligers.
We geloven sterk in betrokkenheid en zorg op maat voor iedere jongeren. Dat kan je geven als je een constante, professionele factor in het leven van jongeren en niet doormiddel van steeds wisselende hulpverleners.
Sinds 2008 verlenen we een 24-uurs zorgaanbod aan jongeren die i.s.m. Gemeente Ede en Regio Foodvalley vanwege hun thuissituatie bij ons zijn geplaatst. Sommige jongeren hebben op jonge leeftijd al heftige/traumatische situaties meegemaakt en hebben mede hierdoor te kampen/worstelen met psychosociale en emotionele gedragsproblemen.